Puuviljaleib

Ene Seer

Kui esimesed lehed hakkavad kolletuma ja suvised soojad ööd on muutunud sügishõnguliseks, mõtleb ettenägelik pagar juba jõuludest. Traditsiooniliste piparkoogivürtside kõrval kõnetab järjest rohkem tarbijaid  hea mahlane puuviljaleib, mis on üha enam seostumas talviste pühadega.

Hea puuviljaleiva saladus on maitsete tasakaal kus soolasus ja magusus annavad vastanditena maitsemeeli kõditava nüansi. „Puuviljaleib“ – oma nimetuse poolest on pigem märgiline, sest lisandite hulka kuuluvad tihtilugu lisaks kuivatatud marjadele veel pähklid ja seemned.

Tume odralinnase ekstrakt Barlex Extra Dark annab leivale täidlase maitse ning tumeda värvi ja samuti  pikendab  toote säilivust. Rukkijuuretise lisamine toob esile mõnusa rukkileivale iseloomuliku maitse ja aroomi.

Lisanditeks sobivad kuivatatud mustsõstrad, jõhvikad, kirsid või puuviljasegu Fruit Mix, mis sisaldab  erinevaid puuvilju ning  traditsioonilisi rosinad. Krõmpsuva tekstuuri saamiseks võib lisada päevalille- või kõrvitsaseemneid, erinevaid pähkleid või paisutatud teri.

Mõnusat katsetamist!

Retsept

Sisaldab rohkelt erinevaid seemneid ja terasid ning rukkijuuretist. Segu sobib erinevate toode valmistamiseks.

  • Sobib nii masin-ja kui ka käsitsi töötlemiseks;
  • Säilib väga kaua värske;
  • Tootele ei ole lisatud suhkrut
  • E-aine vaba
  • Valik kuivatatud marju või puuvilju: mustsõstraid, kirsse, fruit mixi, rosinaid

Tooraine kogus:

500g Victor mix

500g Vesi

300g Kuivatatud puuviljad ja marjad

—————-

Lasta seista 15-20 min

 

200g Rukkikroovjahu

300g Nisujahu T550

30g Presspärm

30g Barlex Extra Dark

30g Kuivjuuretis Sugrano R5 200

400-450g Vesi (32-35⁰C)

30g Suhkur

 

Sega vesi, kuivatatud marjad-puuviljad ja Victor mix ühtlase konsistentsini.Lase seista 20-30 min.

Lisa ülejäänud toorained ja vajadusel lisa vett nii palju, kuni on saavutatud õige taigna konsistents. Vormileiva taigen peab olema pehmem.

Segamisaeg: 7 min aeglaselt, 3 min kiirelt

Taigna temperatuur: 28-30°c

Käärimisaeg: 30 min

Tainaku kaal: vastavalt soovile

Lõppkerk: 34-45 min

Küpsetamistemp: 260/220°c

Aur: 6-7 sek

Küpsetamisaeg: 25-35 min (olenevalt massist ja kujust) 

Loading Images
wpif2_loading
Bottom
Bottom-20
Bottom-19
Bottom-18
Bottom-17
Bottom-16
Bottom_15
Bottom-14
Bottom_13
Bottom-12
Bottom-11
Bottom 10
Bottom 9
Bottom 1 Smuutid
Bottom-8
Bottom-7-compressor
Bottom-6-compressor
Bottom-5-compressor
Bottom 4
Bottom 3
2 article bottom
Bottom-1-compressor