LEHTTAIGEN
Ene Seer
Lehttaigen koosneb sadadest omavahel ühendatud kuid kergesti üksteisest eralduvatest paberõhukestest kihtidest. Taigna kihilisus saavutatakse rasvaine abil, milleks võib olla spetsiaalne või või margariin. Taigna valmistamine võib esialgselt tunduda keerukas , aga tegelikkuses on see jõukohane kõigile.
Lehttaigna valmistamiseks vajad Sa ainult head jahu, vett, võid või kihitusmargariini ja veidi soola. Taigna lehelisus sõltub kihtide arvust- mida rohkem kihte, seda lehelisemaks taigen muutub.
Lehttaignast tooteid iseloomustab nende krõbedus , mis suures osas sõltub valitud tehnoloogilisest protsessist ning sellest kinni pidamisest – taigna ja rasvaine temperatuurist, kihitamise hoolikusest . Samuti on oluline valida õige küpsetustemperatuur ja aeg. Ahjus aurustub nii rasvaines kui taignas olev vesi, mis tõstab kihid taevasse.
Vormide moodne kunst.
Lehttaignaga on põnev töötada, seda saab vormida mitmetmel erineval viisil ning on võimalus kliente üllatada ja neis huvi tekitada. Lehttaignast tooted pakuvad vaheldust nii pidulauale kui ka igapäevasele hommikusöögile.
Neutraalse maitsega taignast saab valmistada nii soolase kui maguse täidisega tooteid. Lisaks võib valmistada uhkeid võileibu ja mitmesuguseid suupisteid või kasutada küpsetatud lehttaigna lehti kookide ja võileivatortide valmistamiseks.
Lehttaignakuubikud on aga tõelised modernsed kunstiteosed, mis kaunistavad igat müügilett!
Tere tulemast koos looma innovatiivseid kihilisi tooteid!