Puhtateraline / Whole and Pure
Ene Seer
Alati on huvitav proovida uusi maitseid ja eriti veel klassikaliste maitsete uusi versioone.
Puhtateralise idee on tulnud meie partnerilt Credinilt, kes on seda toodet juba mitmel turul tutvustanud. Need leivad on leidnud väga hea vastuvõtu ja saanud tarbijatelt positiivse tagasiside.
Leival on Eesti kultuuris väga pikk traditsioon ning ta on alati olnud Eesti pagarikultuuri alustalaks. Seetõttu on leivale raske luua uusi maitsenüansse, mis sobituksid selle klassikalise olemusega. Sellest hoolimata oli mu kogemus leiva esmakordsel proovimisel meeldivalt üllatav.
Erinevus Puhtateralise ja traditsioonilise leiva valmistamise vahel on see, et Puhtateralise puhul ei kasutata jahu ega pärmi. Toode on tulvil terasid ja seemneid, seega tõeline terviselaeng! Selle kiudainerikka toote maitsestamiseks soovitatakse kasutada ehtsat mett.
Tootesegu on lihtne ja mugav kasutada – sellega saavad hakkama kõik, ilma et oleks vaja selle teostamiseks leiva valmistamise alaseid teadmiseid ja kogemust. Leiva tegemiseks tuleb lihtsalt järgida pakendil välja toodud retsepti ja juhiseid: kõigepealt tuleb kaaluda kaussi kõik kasutatavad toorained ja segada. Seejärel tuleb valminud segul lasta seista umbes 2 h, mille möödudes saab kaaluda tainakud vormidesse. Leiba saab küpsetada erineva kuju ja kaaluga – alates 100 g pätsikesest kuni 3 kg leivani.
Loodame, et kõik pagarid ja leiva austajad naudivad seda kiudaineterikast tervislikku pagaritoodet!