Suviselt värsked juustukoogid
Rūta Šiušienė
Seekord tutvustab OFI Baltic meeskonna kondiitritehnoloog Ruta Siusiene uusi juustukooke. Ruta on õppinud kondiitritehnoloogiks ja hiljem omandanud majandusteaduste bakalaureuse kraadi Vilniuse Ülikoolis. Ruta 17-aastane kogemus erinevate Leedu kondiitritööstuste juhina on sidunud teda juba 10 aastat Leedu peakokkade ja kondiitrite liiduga, mille presidendiks oli ta aastatel 2014-2016. Meisterkondiitrina on ta osalenud väga edukalt nii individuaalselt kui ka meeskondlikult mitmetel rahvusvahelistel võistlustel Moskvas, ST. Peterburgis, Varssavis, lisaks maailmameistrivõistlustel Luksemburgis ja IKA Culinary Olympics võitlustel Erfutis. Ruta ühines OFI Baltic meeskonnaga Minordjas 2013 aastal.
Sel suvel puhkavad enamus meist oma kodumaal ja see on suurepärane võimalus ja aeg maitsavate juustukookide valmistamiseks.
Soovime teile tutvustada kahte Itaaliast pärit toodet, mis on mõeldud erinevate juustukookide ja juustukreemide valmistamiseks. Need on Ameerika juustukoogisegu ja kohupiima stabilisaator Lilly Cheese-Käse.
Juustukoogiseguga on imelihtne valmistada klassikalist küpsetatud juustukooki, millele on lisatud hooajalisi marju või põnevamate maitsete saamiseks lisage kaugete maade puuvilju. Koogisegule, mis sisaldab 35% toorjuustu, tuleb lisada ainult vesi ja soovikorral munakollast või vahukoort, meelepärased marju ning küpsetada. Maitsepaleti laiendamiseks võib vee asendada mahla või püreega. Maitsva koorese kreemi valmistamiseks on oluline segu vahustada. Ühtlane tulemus on alati garanteeritud.
Restoranide menüüsse pakume luksuslikku juustukooki pistaatsiapähklipastaga, millele lisatud maitsenüansiks värsket basiilikut ning lisaks maasikad ja vaarikad.
Ameerika juustukoogisegu ja kohupiima stabilisaator Lilly Cheese-Käse annavad teile võimaluse kogu suve jooksul valmistada erinevate marjade ja puuviljadega juustukooke ja magustoite.