Talvised maitsed
Petit Gateau – elegantne ja dekadentlik
Ene Seer
Mis võiks veel olla parem Sõbrapäeva dessert, kui üks kuuma voolava südamikuga kergelt krõbeda koorikuga šokolaadine ahvatlus, soojendamaks küünlakuu kargust.
Selle kuningliku magutoidu saamisloo üle käivad vaidlused siiani. Jean-Georges Vongerichten – peakokk New Yorgis tegi avastuse 1987 puhtjuhuslikult, kui küpsetas šokolaadikoogipõhja ja võttis selle ahjust liiga vara välja , et kook on keskelt veel vedel ning voolav. Nii saigi alguse üks trendikas magusroog, mis kulutulena vallutas kogu Ameerika. Ülaltoodud väitele reageeris prantsuse kokk Jacques Torres, kes teatas, et sellist retsepti tuntakse Prantsusmaal juba pikka aega. Vaidlused kestavad tänapäevani.
Innustatuna turul valitsevatest trendidest, on meie koostööpartnerid Credinist välja tulnud uue tootega, mis muudab selle võrratu koogi valmistamise lihtsaimast lihtsamaks. Segule tuleb lisada ainult õli ja vesi, ei mingit vaeva munade vahustamise või šokolaadi sulatamisega. Segu sisaldab 30% ehtsat Belgia šokolaadi, mida pole vaja eelnevalt sulatada, kuna see on lisatud pulbrilisel kujul. Just see šokolaadipulber annabki tootele luksusliku maitse. Küpsetada vastavalt juhistele ning serveerida kuumalt või koheselt külmutada ning enne serveerimist kook kuumutades „taaselustadaˮ. Sellele desserdile sobib ideaalselt kaaslaseks vaniljejäätis värskete marjade ja mündilehega.
Lumist talveaega ja maitsvaid desserte!