UHT Koor 36%
Madli Meitern
Rõõsk koor, ehk koor on piima kõige rasvasem osa. Toode toodetakse kinnises piimatöötlus protsessis, milles eraldatakse piimast rasvarikas osa. Koorest valmistatakse tööstustes erinevate protsessidega võid, kohvi- ja vahukoort ning UHT koort.
Mis on UHT koor? UHT ehk „Ultra high temperature processing“ – protsess kõrgel temperatuuril (Allikas: Dairy processing Handbook). Naturaalset koort kuumutatakse lühikest aega kõrgel (135°C) temperatuuril. Protsessis pärsitakse kahjulike mikroorganismide arengut tootes. Protsess annab tootele pikema realiseerimise aja ning tugevama vastupidavuse temperatuurile.
Vahustatud UHT koor on stabiilsema ja püsivama vahuga võrreldes tavalise vahustatud koorega. Turul on olemas UHT koori rasvasisaldusega 30% kuni 38%.
Kinnises pakendis UHT koort saab hoiustada toatemperatuuril üle 100 päeva.
Meil on suur rõõm teatada, et Vilmixi sortimenti lisandus selle aasta kevadest UHT koor 36%, millele ei ole juurde lisatud suhkruid. UHT koor on pakendatud käepärasesse 1 liitrisesse pakendisse.
Proovi meie uut UHT koort oma toodetes!